Alla inlägg under januari 2009

Av Eleonor Gotthardsson - 7 januari 2009 19:28

I dag var första dagen på jobbet, efter 3 veckors ledighet. Vipps vad fort det gick..?? Tyckte jag skulle vara ledig sååå länge, men det gick ju jättefort ju...Nå barnen har verkligen fått vila upp sig och längtade verkligen till dagis. De har haft jättekul idag sa fröknarna.


I natt har jag haft värsta ret-hostan och till slut gick jag upp och la mig i A:s säng så jag inte skulle väcka hela familjen. Somnade till slut vid 3.30 M upptäckte att jag inte var i sängen vid 4.30, så då vaknade hon. Kan bara hoppas att hostan är bättre i natt (inte så att jag har de förhoppningarna, den är as-jobbig redan nu). Men jag tänker faktiskt försöka gå i säng tidigt för en gångs skull i kväll, men jag vet ju hur jag är, inget att räkna med.


Nu ska jag gå och söka lite hostmedusin tror jag bestämt....


Ha det bäst!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 6 januari 2009 20:33

Barnen sover nu gott och i morgon börjar allvaret igen med dagis och jobb. Ungarna har varit mer högt än lågt hela dagen idag, förstår inte vad vi matat dom med?? Men hur som helst så fick maken dom att sova till slut. Få se om det blir enklare att väcka dem imorgon än det var att söva dem ikväll....


Eftermiddagen har vi tillbringat på Coop och sen har jag fixat lite köttfärssås till både frys, middag och lunchlådor. Skönt att ha det gjort! Sen har middagsplaneringen för veckan blivit åtgärdad - även det känns himla trevligt att ha gjort bort, så behöver man inte tänka på det!


Snöat har det gjort också!! Det har kommit rätt mycket!! Får se om jag kanske tar snowracer till dagis och hämtar barnen imorgon. U skulle åka och köpa nya stolar till A till bilen. Känns som han behöver nya nu...eller det har han väl behövt rätt länge, men jag är såååå tjurig på säkerheten. Jag vägrar sätta honom åt "rätt" håll förrän det är säkert - och det ska det tydligen vara nu, både åldersmässigt och längd och tyngd..

U sålde iväg båda stolarna idag, alltså de som han haft. Det var inga stora problem - satte in annonsen idag på förmiddagen och stol nummer 2 var köparen och hämtade för en timme sen.


Nu ska jag bara bli en stor hög i soffan! Vi höres!!


Kram E 


Av Eleonor Gotthardsson - 6 januari 2009 13:36

Japp, nu har jag och maken städat bort varenda tomte! Jag hoppas det i alla fall - dom har en förmåga att dyka upp lite eftersom, ända tills mars dom där små rackarna! Men vi  har i alla fall gjort vårt bästa att hitta de och lägga ner dem i sina små lådor igen - tills nästa jul.

Dessutom har jag städat hela huset - känns jätteskönt att ha gjort det. Även fast jag faktiskt tillhör de här märkliga människorna som faktiskt tycker det är roligt att städa....Nå, jag har ju turen att jag får börja om igen om bara några dagar...;0))


U tog med sig barnen ut och leka lite medans jag fixade här inne. Jag brukar faktiskt låta dem hjälpa till, men idag kändes det som att vi var lite stressade och jag ville få undan det. Det tar en aaaaaning längre tid om barnen är med och gormar med vatten som man ska springa runt och torka upp också.


Ska försöka ta oss iväg och handla också - råttorna gråter i vårt kylskåp nu...

Har ingen aning om middagen för idag, och än mindre för i veckan. Jag brukar försöka att laga maten på söndagar för hela veckan, så man slipper stå med det när barnen är trötta och hungriga. Bättre att lägga den tiden på att kanske vara ute eller bara leka med dem inne. Pastan eller potatisen brukar klara sig rätt bra själv, och då får barnen den tiden i stället.


I morgon är det jobb och dagis igen och jag har egentligen ingen söndagsångest, men däremot så känner jag att jag har alldeles för mycket att göra. På måndag kommer vår konsult för löneårs-slutet, och då bör jag ha gjort endel grejer. Dessutom har jag en julgransplundring att arrangera till på söndag för kollegorna med barn (eller utan). Förstår inte riktigt hur jag ska lösa det, men det brukar alltid bli nån ordning i slutändan.


Nu ska jag gå och plocka in mina småtroll...


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 5 januari 2009 21:04

..har vi vart och kollat på! Lika bra som 1:an faktiskt. Barnen satt som ljus nästan hela tiden, och det är ett bra betyg. Dock blev det ju rätt sent för lilla M, som när vi kom ut ur salongen tyckte att hon ville åka karusell. När det inte blev så, startade hon! Hon är helt fantastiks den lilla tösen! När något går henne emot, kan hon verkligen konsten att tjura och härja - en riktig Drama-Queen! Nå, till slut kom vi oss hem från Heron och då var allt bra igen....Men jag bävar verkligen för nu när vardagen kommer igen - de här busarna har verkligen vänt på dygnet (vem har inte det??) Tur i alla fall att det bara är 2,5 dag för dem. (Å för mig...;0))


Nu ska jag bara softa i soffan resten av kvällen....känns riktigt nice att bara vara......


Kram E



Av Eleonor Gotthardsson - 5 januari 2009 11:09

Trots vårt tidiga sänggående igår är jag helt död!!! Dottern och jag har vart uppe och härjat 4 (!!) ggr inatt. Hon har sk nattskräck (säger dom på BVC i alla fall) och vaknar och är helt hysterisk!!! Det tar ungefär 20 minuter att lugna henne och ungefär lika länge till att lugna mig.....Man blir lätt uppstressad när man har en liten skräckslagen tjej i famnen som stirrar in i väggen och bara vrål-skriker! Varje gång och vaknar är jag alltså uppe MINST 40 minuter.....

Jag har dessutom en man som sover HÅRT!! Man kan kasta in en handgranat under sängen och han vaknar verkligen inte!! Så dessa underbara nattpass är helt mina egna ;0))


Hur som helst, när jag då äääääntligen somnat om den där sista gången - vaknar jag av en telefon j-vl som larmar!! Mannens!!! Tror ni jag var måttligt irro då??? (Jupps, det var jag!!) Hur som helst, jag steg upp och stängde av den - nära att kasta den i väggen, men jag kunde behärska mig faktiskt...Märkligt?!?  Gick isäng igen...då var klockan halv 6 tror jag....somnade om vid halv 7 och sen ringde mannens klocka....som jag tidigare berättat tar det en stund innan han vaknar till, så jag vaknade såklart före honom! Nå, jag sparkade liv i honom och tror bestämt jag skällde lite också....Filåt mannen!! :0(( Men jag var inte så överlycklig att bli väckt igen just då....))


Har nu dessutom upptäckt att jag bara har idag och imorgon kvar, sen är det ju dagis och jobb igen....Stackars mina små-grisar...dom som har sovit länge och vi har bara myyyyyyst så länge på mornarna, nu ska vi väcka upp dem och iväg på dagis!


Trots att jag verkligen gillar mitt jobb, så hatar jag verkligen vardagar!!!


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 4 januari 2009 11:02

Vaknade redan 8.30 idag när farmor var upp och fixade välling till barnen, sen kunde inte jag somna om! Jag var inte dålig på nåt sätt, bara trött....Steg upp och gjorde kaffe, sen kom dom uppsmygande en efter en...

T skulle hem och riva köket i Täby, så vi tog våra skurtrasor och åkte till Holken och städade när han ändå skulle ut och hämta bilen. C & R skulle iväg med flyget, så vi sa hejdå till dem och till M som skulle hem till Kungsängen. Alla var väl så där mer eller mindre slaka idag.....


I Holken (lokalen som vi hyrde) var det väl rätt okey, tack vare R som varit bara absolut bäst och fixat lite igår kväll - det tackar vi för!! Sen tog det nån timme, så var vi klara....


Väl hemma var det bara att vinka hej till farmor och farfar också - de skulle med tåget upp till Avesta. Sen var vi själva, vilket var rätt skönt. Känns som vi haft folk sen min semester började för snart 3 veckor sen. Jag tycker om att ha gäster, men när man sen blir själv är det faktiskt väldigt nice! Det hände väl kanske inte så mycket på våran gata under kvällen, men vi hann klämma en bakis-pizza och sen small mannen av i soffan. Vi gick allihopa och la oss i "mammorna och pappornas" säng (sonen A säger så;0)) redan vid 20-tiden. Skönt!! Somnade fort!


Nu tycker jag mig höra att barnen håller på att riva stället - bäst att gå ner och kolla!


Men till nästa gång - Ha det bättre!


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 3 januari 2009 10:45

I dag åkte R & U till lokalen och riggade där borta med tv, stereo och singstar, så allt är på plats! Jag och C (Ja, mest C då) fixade garneringen.

Det var full fart hela dagen, och sen började folket droppa in hos oss. Svärmor och Svärfar (vår barnvakt för kvällen) , T & M, bror M vi åkte iväg till lokalen vid halv 6 för att duka och göra det sista.


Sen var det full fart kan jag lova!! Delar av oss kom hem halv 5 och resten droppade in vid 5.....


Tur att man är ung så man orkar parta.....;0)) Eller hur var det nu igen....


Ha d bäst!

Av Eleonor Gotthardsson - 2 januari 2009 10:37

I dag har jag och mannen haft fullt upp. Vart och shoppat massa mat och grejjat inför festen. Det är mycket att försöka styra upp, men himla roligt.

 När vi kom hem förberedde jag lite käk och så kom R & C, de kom redan igår, men sov på hotell natten till idag och idag har de vart och shoppat lite.


Fick himla smaskiga saker av R & C och I & P, massa norrlänska delikatesser, bla: Suovas, Jokkmokkskorv, rökt renhjärta (Jummy!!) 2 flarror gott fint vin! Vart himla glad! Tack så mycket mina söta vänner!!


Sen fixade jag & C med smörgåstårta och upptäckte - att trots att vi vart och handlat typ 10 gånger idag, så hade jag såklart glömt lite smågrejjer! Då hade ju vi redan tagit lite vin, så vi ringde till vår goa granne A som åkte och handlade åt oss. Det tackar vi allra extra för! Sen blev han kvar och vi satte honom så klart i jobb, så även han vart inblandat i smörgåstårtan...


Var ju så klart tvungna att testa singstar också (måste ju bara vinna tills imorgon!!) Körde på så alla var mer än hesa och vem vinner?!?!? Jo, mannen!!! Han piskade oss alla ordentligt!!


Ha det bäst....


Kram E


Ovido - Quiz & Flashcards