Alla inlägg under januari 2009

Av Eleonor Gotthardsson - 23 januari 2009 10:04

I går hade vi kickoff på jobbet - dock var inte jag kvar, då jag kände mig riktigt sliten efter veckan. Rätt beslut av mig, somnade nämligen i soffan redan vid 19.30...zzzznark

I morse när jag kom på jobbet, var det mindre kul....Det hade vart lite kalas här och det var en del att röja - luktade urban kan jag ju säga - och då är jag snäll! Tur som f-n att inte jag också hade varit på fest, då hade jag aldrig fixat att ta rätt på det som var här....


I dag blir det lugna gatan. Ska träffa Alex i Älvsjö vid 12-rycket och vi ska gå och käka lite. Sen är det barnhämtning.


Såg att det skulle komma bra med snö i helgen, så det blir nog skidåkning i Flottsbro, rycker i skidtarmen nu - längesen jag åkte skidor. Blir förmodligen inge Sälen iår, får se om vi följer med bror upp till Idre istället. Annars får vi åka till Borlänge och lämna av barnen i Avesta hos farmor och farfar så vi kan åka av oss.


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 22 januari 2009 09:32

I går var jag och barnen iväg och hälsade på hos F & D efter jobb och dagis. Fick massa gott fika och barnen lekte jättebra och hade så himla roligt. M & F är så söta mot varann, så man blir tårögd. Igår när vi skulle gå hem, så skulle dom säga hejdå till varann, det var både pussar och kramar och F säger till oss alla, med armen om M - Det här är min bästa kompis! Till och med förskolan tycker deras vänskap är rätt faschinerande, dels att dom är så små och faktiskt leker MED varann och sen att dom är så goa mot varann.


Sen hann jag inte mer än hem och lämna av barnen, så åkte jag iväg igen. Var iväg på "måbra-party" med grannen E hos en kompis till henne i Snättringe. Trevligt! Det är rätt skönt att bara komma hemifrån och göra något annat än det man alltid annars gör, även om det tar emot och känns jobbigt innan man kommit sig iväg.

Köpte en handkräm som tydligen ska vara super mot självsprickor, och dessa har jag ju gott om! Så onda så!!


I morse vaknade jag alldeles av mig själv innan klockan ringde, så vi var uppe hela familjen före 6 idag. Rätt skönt när man vaknar själv utan att bli väckt...Jag hade egentligen inte tänkt att åka in till jobbet så tidigt idag med tanke på att jag kommer jobba länge ikväll, men jag kan ta en sovmorgon nån annan dag, när jag verkligen är trött på riktigt!


Kram E



Av Eleonor Gotthardsson - 21 januari 2009 13:13

I dag blir det en kort dag för mig på jobbet! Lämnade barnen i morse och missade självklart tåget, precis när jag kom på perrongen lämnade tåget densamma...Suck! Tur att det inte är så länge mellan tågen på mornarna.

Sen slutar jag tidigt idag - ska med barnen upp till F & D och leka lite på eftermiddagen och jag vill gärna ge dem lite middag först. Det var eventuellt tal om mat hos dem, men känns lika bra att ha tryckt i dem lite käk - blir det nåt där får dom väl göra som dom vill, men då vet jag i alla fall att dom redan har käkat.


I natt har jag och M varit uppe 5!!! gånger!! Alltså förstå, hon är vaken ungefär 20 minuter per gång och det tar ungefär lika länge för mig att somna om, så jag har alltså varit vaken 3,5 timme i natt!! Suck! Jag gick och la mig rätt tidigt igår - kände nog på mig att natten skulle bli sån som den varit...Undra när hon har tänkt börja sova normalt lill-tösen??? Hon har iofs haft några perioder när hon faktiskt sovit riktigt bra i flera dagar i rad...Men det var kanske för att invagga mamma i falsk trygghet, att jag skulle tro att hon tänkte börja sova på nätterna. Men tji fick jag!!


Nå, vad är väl en bal på slottet??? Appropå bal på slottet har vi Kick-off på jobbet i morgon, vilket jag faktiskt känner att jag inte orkar gå på. Känner mig helt slut. Även om jag (mot förmodan) får sova inatt, så har den här veckan slitigt hårt på mina reserver kan jag säga...Behöver nog vara hemma och bara sova. Blir med på mötet, men sen åker jag hem!


Näe, ska lägga på ett kol, så jag hinner det jag måste innan jag går hem idag!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 20 januari 2009 12:38

Nu känner jag faktiskt att det snart får börja vara lite roligare väder här!! Vart lägger man in den beställningen?? Tycker det är så mörkt och trist just nu och det är hopplöst att ta sig ur sängen innan jag snozat minst 3-4 gånger! Det innebär ju i sin tur då att jag får köra rally på morgonen mellan köket, sovrummet och garderoben! Brukar i och för sig hinna, men jag hatar att stressa och jäkta! Det är å andra sidan ingen jättepanik om jag skulle komma in senare, då jag har en jäkla massa timmar som jag kan nyttja och flexa på. Men jag är rätt snål om dom - kan vara bra att ha sen....Men min tidsbank bara växer för varje månad, så jag borde faktiskt nyttja lite...bara för åtgångens skull - när jag KAN ta ut det!


I morgon ska jag på må-bra-party! Har ingen aning om vad det är, grannen E har bjudit med mig, så det blir en ny upplevelse. Dessutom är jag och M bjudna hem till F efter dagis i morgon så de ska få leka lite efter förskolan också.


I dag har jag tänkt rätt mycket på livet och döden, tänkte då på N, som för en vecka sedan drygt förlorade sin fru i cancer. Hon var inte ens 35 år gammal....Dessutom har de en liten dotter som är 7, som nu alltså är utan sin mamma....Usch, denna j-la sjukdom som tar så många liv!?!?


Dessutom så har en kille jag känner kört sin skoter genom isen före jul, de hittade honom i helgen...även han har sambo och 2 barn. Livet är inte rättvist alla dagar....Man ska vara sååå tacksam över det man har och att man faktiskt just idag, i alla fall är frisk och mår bra! Att man har sin familj och att alla i den mår bra och är friska! Det är så lätt att bara ta allt så självklart, men det är inte självklart för alla!


Var rädda om varann och er själva!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 19 januari 2009 19:04

Har haft fullt idag med, fast jag trodde det skulle vara lite lugnare. Upptäckte lite felaktigheter i lönekörningen, eller egentligen inte i själva lönekörningen, utan i själva utbetalningen! Inte bra! Hoppas få besked av min konsult vad felet är under morgondagen, för då måste lönerna skickas!! Jag blir sååå less på det här affärsprogrammet vi kör - allt funkar jättebra på ena bolaget och det andra har inte gjort annat än strulat sen jag började för ett år sen...Jag är helt övertygad om att något är fel i nån parameter, men ingen verkar orka kolla efter ordentligt...Nå, får se om han hittar nåt imorgon då, så kanske vi får nån ordning på det.


När jag hämtat barnen på dagis åkte vi hem och grejade lite. Barnen käkade kycklinggryta och jag gjorde en lasagne till senare nån dag i veckan.


Nu är barnen i säng och snart ska jag göra dom sällskap! Trött som en gnu idag. Vi hade en orolig natt i natt igen. 2 nätter på raken då jag inte sovit mer än 4 timmar per natt. Jag behöver några timmar till. Ögonen blöder verkligen nu...


Fick en inbjudan till ett "må bra party" på onsdag - känns som att det kan vara nice att gå på. Sen har jag ju faktiskt en massage som jag kan ta - fick det i present av min vän J - Tack så jättemycket! Ska bara ta mig den tiden att åka dit också! Men dit ska jag!!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 18 januari 2009 19:25

I natt har jag och dottern haft en stökig natt...har varit uppe flera gånger och hon har varit jätteledsen. I morse gick A & U upp före oss, men sen  när M vaknade ville hon inte gå till dem, utan satt bakom gardinen i sovrummet och tittade på mig! Har ni någonsin provat sova när nån stirrar på Er?? Om inte kan jag meddela att det är omöjligt! Även fast hon var jättetyst och bara satt där, så gick det inte att somna...Borde verkligen ha sovit längre, jag var sååå trött, men det bara inte går när nån naglar fast en med blicken på det där sättet. Nå, till slut gav jag upp och steg ur sängen. Lika bra!


I dag har jag lagat massa mat till i veckan, det är så skönt att ha middagen klar, så man slipper stå vid spisen när man hämtat smågnottarna från dagis. Bara att värma på! Dessutom blir mannen glad, han tycker inte att matlagning är så där jättekul....Det gör egentligen inte mig så mycket, då jag oftast tycker det är rätt kul att laga mat, i alla fall på helgen, vardagsmaten skulle jag lätt kunna låta bli att laga. I dag blev det i alla fall pannbiffar och en fisk i ugn som man gör en smarrig sås till. Tar massor med tid, men såsen blir bara såååå god! Sen ska jag göra en lasagne i morgon, men det kan jag göra när barnen sover.


Efter käket stoppade jag barnen i badet och nu är de rena inför veckan. Sen stoppade jag mig själv där också - så skönt! I övrigt blir det en kväll i soffan. Orkar inte göra mer idag nu...Jo, ska lägga fram kläder till barnen tills imorgon, men det är det enda!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 17 januari 2009 18:04

Fördelen med att gå på fest på fredagen är att helgen känns längre! Jag har ju dessutom varit pigg och inte det minsta dålig idag, så för mig känns den här helgen jättelång! Helt underbart...


I dag har vi planerat mat för veckan, handlat och jag har lagat lite olika kycklingrätter. Jag och mannen ska snart sätta oss och äta - barnen fick annan kyckling, då de inte är så förtjusta i min kryddigare variant. Gjorde en kyckling gryta till dem med svamp, ananas och bearnesås - det gick hem! Dessvärre har vi en liten A som är jättekinkig med mat överhuvudtaget nu och han äter jättedåligt!! Han som alltid har slevat i sig massor förut, har plötsligt en period när han inte äter nåt! Eller väldigt lite i alla fall - pasta i alla former och ris och bulgur funkar, men det som man äter till blir nästan alltid kvar....Hopplöst! Nå, jag hoppas det går över.


Nu ska vi käka lite - ha det bra till nästa gång!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 17 januari 2009 09:14

I går var vi som sagt på fest hos grannen A som hade 35-års kalas...Vi hade barnvakt, W & T var hemma hos oss. Jag hade lovat att gå hem och söva barnen, vilket jag också gjorde - bara det att då somnade ju jag med! Undrar just när barnvakterna gick hem....??

Konstaterar att jag inte riktigt orkar fest på fredagar.....Kan det vara åldern?? Jag brukar ju numera somna i soffan efter ett glas vin på fredagkvällen....Trevligt sällskap!!


Men å andra sidan är ju jag pigg idag, och det är nog förmodligen inte mannen - han har inte stigit upp ännu. Han kom hem vid 3-tiden. Hörde när det knackade på dörren, förstår inte hur den kunde vara låst?? Har barnvakterna låst efter sig?? Får kolla med dom...Hur som helst förmodar jag - med tanke på skicket på mannen då - att han sover en stund till...;0))


I dag har vi inget planerat - så skönt!! Fast jag ska nog damsuga i alla fall - barnen hade haft popcorns-disco igår, och det syns!! Nå, huvudsaken dom hade kul i alla fall - det hade jag, även om det inte var så länge....


Kram E


Ovido - Quiz & Flashcards