Alla inlägg under januari 2010

Av Eleonor Gotthardsson - 12 januari 2010 21:56

I dag blev det faktiskt ett glas vin! Vi firar nämligen 7-års jubileum sen vi officiellt blev ett par. Vi höll på och strulade endel innan, men vi bestämde oss inte för varann förrän just denna dag för precis 7 år sedan.


Det är en lite lustig historia egentligen....vi hade bestämt oss för att INTE ha nåt förhållande, utan bara träffas när vi hade lust (vilket var rätt ofta då...) sen hade vi dessutom bestämt att vi skulle säga till varandra om någon förändring skedde. Den här speciella dagen för 7 år sen så hade jag bestämt mig för att göra slut på vårat obefintliga förhållande ;0) Jag hade nämligen gått och kärat ner mig i den killen som jag ABSOLUT INTE skulle ha något förhållande med... Därför insåg jag att det var bättre att göra slut innan det skulle bli helt käpp-kört och jag skulle ha kärat ner mig för mycket.


Vi träffades på Dubliner i stan och käkade mat och lyssnade på lite Irlänskt. Där står vi då mitt på dansgolvet, och jag är precis i begrepp att meddela att jag ville avveckla och gå vidare då U säger till mig: Jag älskar dig! Bara så där?!? Jag liksom tappade talet och sa ingenting....då U fortsätter: Ja, jag märker att du inte kan säga detsamma till mig....Fast det kunde jag ju, det var ju bara det att mitt ärende liksom kom av sig...Det blev ju så mycket bättre.


Märkligt att se tillbaka och inse att på dessa 7 år har vi hunnit göra så mycket tillsammans. Så mycket glädje, men också sorg...Det känns som vi levt tillsammans hela livet, eller så var det så att det var då livet började...Jag vet inte, men det känns så...


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 11 januari 2010 17:09

Ja, kan konstatera det efter ett besök på min gamla arbetsplats...På något sätt känns det märkligt att ha lämnat, samtidigt som det känns helt underbart.....

I dag har jag haft en "strul-dag" på jobbet, inte ett skit som gick min väg, och eftersom jag är rätt ny och inte varm i kläderna, så känns det som att det är jag som gjort nåt så att allt strulat till sig. Nu verkar det inte vara så, mina fel rättade jag och min kollega tillsammans, så det borde ha stämt, men inte då!!! Jag hoppas vid Gud att nästa avstämning kommer flyta på bättre än denna. Dessutom ringde VD:n ner och ville ha sina rapporter - vilket jag mkt väl förstår, men jag hoppas kunna skicka dem till honom i morgon. 


I dag blir det Grönpepparkyckling. Jag hade en mat-lagar dag igår, det blev Paulo Robertos lasagne, köttfärssås, grönpepparkyckling. Helt ooootroligt vad skönt det känns att ha mat klar för några dagar i alla fall.


Jag har blivit stolt ägare till en riskokare!! De senaste åren har jag inte kunnat koka ris - hur än jag gör blir de antingen för vattningt, eller så blir det som små magottar - äckligt!! Hur som helst, vi åkte till el-giganten och införskaffade densamma. Dessutom lyckades vi "impuls"-köpa en kamera, helt fantastiska bilder blir det med den, ska försöka lägga ut lite nytaget senare....


Kram E





Av Eleonor Gotthardsson - 10 januari 2010 16:11

I dag åkte jag, dottern, F & E till Skärholmen för att köpa skor till M. Hittade jättefina Eco-skor till henne som skulle vara varma. Hoppas verkligen att de håller måtten!!!


Sen blev det massa andra kläder till barnen också, själv hittade jag en polotröja i grått - jagat en sån sen i höstas, så när jag nu till slut hittade en var det ju bara att klippa till...;0)


Nu ikväll blir det väldigt lugnt och stilla, jag känner mig helt knäckt, blir lätt så efter en hel dags spring i affärer....Det kan eventuellt bli rodelträning i soffan och lite mys med barnen innan vi kastar omkull dom...Första dagis-dagen för dem imorgon. A blir det inte några problem med, men M är inte alls sugen att börja igen...Hoppas verkligen hon kommer in i "rätt" rytm snart. Det är supertungt när hon är ledsen varenda lämning....


Nä - barnen är i badet - jag ska lägga mig i soffan!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 10 januari 2010 08:58

I fredags hade vi en helt underbar kväll! Vi fick årets julklapp av våra kära grannar E & N, nämligen en biokväll som även involverade barnvakt! Det bestämde vi oss för att nyttja i fredags. Vi  drog iväg med N & M och åkte in till Heron för att både äta gott och gå på bio. Vi käkade Black & White, delade en flaska vin  och sen gick vi och såg på Luftslottet som sprängdes. Helt otroligt bra film, men det var tur att vi hade de tidigare filmerna i klart och färskt minne, annars tror jag det hade varit svårt att hänga med. När vi kom hem, hämtade jag och U barnen, så de fick gå och lägga sig. N & M stannade kvar hos oss en stund, så vi bara satt och svamlade ett par timmar. Det var en helt perfekt avslutning på en helt perfekt kväll!!


I går hade vi kalas hos tvillingarna. Det var verkligen fullt ös!!! Vet inte hur många barn det var, men ljudvolymen sa mig att det var fler än 2!!


Väl hemma blev det matlagning, blev lax och potatis...smaskens! Vi satt och mös lite framför tv:n när det helt plötsligt blev kolsvart!! Strömmen gick....typiskt!! Vad gör man en lördagkväll när det är helt mörkt överallt???? Dessutom så var det kallt ute, närmare -18 grader, så vi var lite oroliga för hur länge strömmen hade tänkt vara borta...Men det var bara nån timme, sen blev det ljust igen - tack och lov!!


I dag blir det lugnt, ska åka och köpa ett par nya skor till dottern - hon fryser jämt om fötterna, så vi måste försöka få fatt på nåt som är varmare. Vi har alltid lagt mkt pengar på skor och overaller, just för att det ska vara rejält och varmt, så jag vet inte hur vi ska hitta ett par schyssta skor som är nog varma för våran frusna tösa-bit?? Finns nåt annat än Kavat som är bättre? Tja, förmodligen, får kolla vad de säger på affären.....


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 7 januari 2010 21:45

Idag är nog den dagen som jag känt tydligast att jag gjort rätt som bytte jobb! Dels så har allt bara funkat på jobbet + att jag var in och rensade min mail från gamla jobbet och såg alla gamla mail om allt som skulle göras och fixas och allt som låg på hög..som man visste att man aldrig skulle komma igenom.  Nu när jag går hem från jobbet (i rätt tid också!) så känner jag inte att jag hela tiden är otillräcklig, utan jag känner att det jag gör räcker till, eller rättare sagt, att tiden räcker till för att jag ska kunna göra ett bra jobb och att jag hinner avsluta ett jobb innan jag börjar på nästan.


I dag när jag kom hem så kände jag att julen låg risigt till på Sigvardsvägen 5! Det tog sina modiga timmar, men nu är alla stakar borta, tomtar väck (tillbaka på loftet) och granen står så grön och grann i källaren, ända tills nästa år ;0)


Nåt jag inte riktigt kan begripa är hur jag tänkte när jag satte julgardiner i nästan samtliga fönster iår?? Det var det värsta under min jul-utkastar-eftermiddag/kväll - att stryka upp alla dessa gardiner!!! Jag hade dessutom köksgardinerna som skulle sys! Nå, nu är det gjort, saknar bara gardinen i tvättstugan, den har förlupit tror jag??? Den ligger förmodligen någonstans, frågan är bara var - i gardinlådorna finns den i alla fall inte!!


Nu går jag bara runt och myser!!! Trivs så bra med vårat hus och tycker vi har det himla trivsamt och mysigt! Skulle inte velat byta ut det mot något! Älskar min familj och mitt hem och trivs just nu fullkomligt på mitt arbete! Kan det bli mycket bättre???


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 6 januari 2010 10:26

Idag är det -20 grader här och vi fryyyyyyyser!!! Det blir ingen utelek, så vi bestämde oss för att åka till lekslottet tillsammans med 2 av granngårdarna. Där blir det både varmt och svettigt efter en stund. Känns som det kan vara skönt idag. Hur är det möjligt att det är så många minusgrader och BLÅST??? I norrland kunde det lätt vara några grader till, utan att det kändes så här bitigt.


Min bästa väninna påminde mig igår om att vi faktiskt var bland de enda som gick till jobbet en dag när termometern krypigt under -40 graders-sträcket. Min bil hade ingen lust, så det var på med skoteroveraller, stora jättemössan och sen knallade vi ner till vår arbetsplats. Det var trots allt 2 km dit. När vi väl kom till jobbet, fick vi veta att de flesta av våra kollegor valt att stanna hemma för att det var för kallt. Jag tror att det finns nån gräns där uppe för hur många minus det ska vara innan man har rätt att stanna hemma...?


Hur som, vad jag försöker säga med mitt inlägg är att jag hellre går ut i norrbottens inland när det är -40 än i de södra delarna (i det här fallet Stockholm), när det är -15.

Samtidigt som jag faktiskt valt att flytta söderut för att få "lagom" av vinter, snö och kyla. Men i år känns det som att man lika gärna kunnat stanna kvar.....om det nu bara vad det man flyttat från......


Kram E



Av Eleonor Gotthardsson - 5 januari 2010 09:29

I morse var jag supertrött! Fattar inte, jag som varit uppe med tuppen varenda lediga dag, är så trött nu när klockan ringer?! Varför är det alltid så?


I morgon tänkte jag försöka plocka ner allt jultrams och få upp nya gardiner. (Nu får man igen för att man satt tomtar överallt!) Jag har ju dessutom köpt gardintyg till barnens rum, så jag hoppas jag hittar lusten och inspirationen att sy färdigt deras gardiner....


I övrigt har vi inget inbokat överhuvudtaget. Känns faktiskt riktigt skönt. Vi har inga måsten som hänger över oss, det kan inte bli mkt bättre.


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 4 januari 2010 20:14

Ja, det blev en filmhelg som heter duga! Lördagen ägnades åt mysigt främmande. Först kom H, D och F. M & F har saknat varandra som galna! Allt är inte toppen med jullov    det finns ju även baksidor, som tex att man inte träffar bästisen varje dag!


Sen fortsatte dagen med mera främmande - M & N dök nerför backen och vi köpte faktiskt en pizza (igen)...Så himla gott!! Sen blev det bio - Män som hatar kvinnor. Så fruktansvärt bra film!!! Jag fick ju både den och Flickan som lekte med elden när jag fyllde år - mycket bra present!   


Söndagen blev en shoppingdag i Skärholmen tillsammans med M. Jättetrevligt! Vi käkade lunch där och strosade på. Blev inte mkt shoppat, 2 tröjor var vad jag hittade. Det är märkligt det där - när man bestämt sig för att handla hittar man inget, men när man inte tänkt/har råd, då hittar man massor!!   


Kvällen avlöpte lugnt på söndagen, A la sig i egen säng och somnade hyfsat tidigt. M gick också i egen säng och la sig, men efter en stund steg hon upp och lekte i dockskåpet...Hon är helt hopplös på det där, dessutom är hon så tyst så man hör inte ens att hon stigit upp. Får fundera på om vi får ändra lokalisation på det där huset, så det inte är lika enkelt att smyga omkring.


N & M kom ner med en hemgjord VARM äppelpaj med vaniljsås, så vi fortsatte vårt inslagna tema, med Stig Larssons filmer, det blev Flickan som lekte med elden. Den var faktiskt precis lika bra som den första! Jag längtar verkligen tills vi kan komma oss iväg och kolla in sista delen. Vi fick ju biobiljetter av grannarna E & N med barnvakt, så vad kan passa bättre???  


Kram E



Ovido - Quiz & Flashcards