Alla inlägg under februari 2009

Av Eleonor Gotthardsson - 8 februari 2009 19:34

Ja, eftersom sonen fortfarande har 38-39 graders feber, så blir U hemma imorgon med honom. Jag för M på förskolan, så han får lite lugn och ro. I dag åkte U & M iväg och handlade lite och då passade jag på att lägga ner A i vågrätt läge - det tog ungefär 4 sekunder så small han av! Han behöver sååå väl den vilan, men han klarar inte av att ta sig den när syrran är hemma. Då är det "jaga" och "jag kom först" som är det mest primära. Han hinner inte känna efter hur slak han egentligen är.


Hur som - idag har vi haft en mycket mysig söndag - det var närmare eftermiddag innan vi kröp ur morgonrockar och pyamasar....Det är så härligt när man faktiskt inte har nån tid att passa och bara kan vara!


Nu har jag precis kommit ur duschen och U har gått och lagt småtrollen. Förhoppningsvis somnar de utan problem, även fast A sovit lite på dan. M borde i vilket fall vara dö-trött. I natt har vi nämligen haft fullt ös hon och jag! Jag somnade jätteskönt, tidigt, kanske vid 23-tiden igår. Vaknade vid 1-rycket av en hosta som inte var av denna världen och sen var det hopplöst att somna om. Fram emot 3 vaknade M och då var vi vakna till halv 5. Sen såg jag slutet på nån film som gick innan jag tydligen, till sist somnade. Sov till 9-tiden, men känner mig ändå rätt pigg. Förmodligen kommer det i morgon....Tröttheten alltså....


Vädret här lämnar rätt mycket att önska - vi fick ju rätt bra med snö natten till fredag, sen började det regna och töa och nu har vi fått några minusgrader igen. Ser INTE fram emot att köra bil efter våra små-vägar i morgon...Det är glas-gata här utanför....Tur att jag var förutseende och i alla fall skottade av våran stentrapp, annars hade man ju inte vågat ta sig varken upp eller nerför den.


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 7 februari 2009 10:43

I går tog jag med mig D & F från dagis med A & M. De hann precis käka mellis innan H kom och hämtade dem. Nå, de fick busa en stund i alla fall. M var jättetrött, somnade framför tv:n en stund innan middagen.


Efter maten var det full fart på båda två, men plötsligt small A av i soffan...brukar inte ofta hända, men vi tänkte väl bara att han var trött....I natt vaknade jag av att A höll på och snurrade på i sängen, kände på honom och ja, han kändes lite varm...I morse visade termometern på 39 gradet...SUCK!! Stackars liten! Tänk att de aldrig får vara friska! M:s sista penicillindag var idag, och då växlar brorsan över...Hopplöst...


Tänkte i alla fall åka upp med honom på närakuten, så det inte är M:s streptokocker som skuttat över på honom. Bättre en gång för mycket känns det som...


Vi har vart himla sjuka överhuvudtaget här 2 år till och från. Jag hade förra året, 3(!!) lunginflammationer, 1 halsfluss, U en halsfluss, barnen har vart sjuka till och från - allt från vattkoppar till halsfluss....det har bara snurrat runt. Dock har den här hösten varit rätt okey, men vi tar tydligen igen det nu....


Till veckan har jag blivit inbjuden till Casino Cosmopol på en visning med gratis mat och dryck - jag förmodar att de hoppas på att jag ska boka nåt event där med jobbet...;0)) Får väl se hur det verkar där, kanske inte helt omöjligt att jag gör det nästa gång....


Nu ska jag försöka få på mina små lite kläder....


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 6 februari 2009 07:56

I går var jag gräsänka! Mannen var ute och "drällde" på stan med sin bror ;0)

Barnen var jättetrött och fick gå i säng tidigt - 18.40 sov båda två, tog ungefär 2 sekunder för dem att somna. Mina älskade barn - SÅ mycket kärlek...


Jag steg upp en stund sedan, även fast jag lätt hade kunnat somna där halv 7 också. Kände väl kanske att jag som börjar vara så morgonpigg, skulle väl vakna 4 eller nåt då.


Jag satt och funderade lite igår över vilket bra liv jag har just nu egentligen....Jag har ett väldigt bra jobb som jag trivs kanon med, jag har ett hus som jag känner är "hemma". Jag har en man som är den bästa här på jorden, han älskar mig, jag älskar honom och vi hjälps verkligen åt i vardagen. Jag har 4 friska, helt underbara barn...Bra ekonomi. Ibland kan jag undra vad jag gjort för att förtjäna denna lycka? Men det kanske var min tur nu?!?


Vårt hus, som vi byggde för 5 år sen, ligger mitt ute i skogen nästan, ja, vi har grannar och så, men de flesta som kommer och hälsar på oss, har svårt att förstå att vi faktiskt bor i Stockholm. Det är en sån idyll här, vi har både hästar och får som springer omkring bara runt knuten. Det är fina skogsområden, en fin badsjö i vår närmiljö. Förskolan ligger 5 minuters promenad från oss. Vi pratade lite om att kanske sälja och flytta, men vi har lagt ner det. Finns ingen anledning.  Vet inte varför vi svamlade på om det förut...? Förändring kanske?


Jag jobbar inne i stan, precis mitt i smeten. Det passar mig utmärkt! Jag får min dos av socialt umgänge och storstadshets, så jag känner ingen längtan att åka in när jag är ledig. Det tar mig 18 minuter att ta mig till och från jobbet, så mycket kortare resväg kan man inte ha....


Herregud vad jag var positiv idag?!? Men jag kände mig sån!!


Ha en underbar dag - det ska jag ha!


Kram E



Av Eleonor Gotthardsson - 5 februari 2009 08:03

God morgon! I dag vaknade jag som vanligt innan klockan ringde. Förstår inte vad som hänt med mig??? Förrut kundet jag snoza 100 gånger innan jag steg upp, nu vaknar jag 5.45 och då kan jag inte sova mer. I och för sig rätt skönt att man vaknar och känner sig utvilad. Jag brukar ju få en kvart-halvtimme för mig själv på morgonen, och det är rätt nice. Gillar det!


I går ringde älsta sonen och behövde låna pengar. Stackarn, han var ju nere hos oss i drygt en vecka kring jul, och det är klart att det märks på lönen.

Nå, jag satte in ett par "lappar" till pöjken så han överlever månaden.


I morse när jag kom, var målarn redan här?!? Blev jättefundersam, hur f-n har mannen kommit in??? Det var avlarmat och allt!? Det kom fram att D, som ska ha föreläsning idag, hade kommit lite tidigare och släppt in honom. Tack och lov var det inte mer mysteriskt än så. Det har hänt nån gång tidigare att det vart avlarmat, men låst och ingen här inne, trots att man VET att det var larmat när man gick.....Vet ju att vi har Sequritas som knallar omkring här på nätterna, men de borde väl ändå se till att larma efter sig?? Eller??? Kanske vi har ett litet kontorsspöke här??? 


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 4 februari 2009 20:59

I dag åkte jag hem lite tidigare från jobbet (Har lyckats få till 8 övertidstimmar i januari IGEN!!) , jag skulle ju ha ett mindre dagis här hemma. U åkte också hem, så vi var förbi förskolan och hämtade hem 4 stycken barn.

Åkte hem lagade lite käk och då kom H så vi lagade maten klart och sen käkade vi - alla barn åt riktigt bra!! Skönt att se, A behöver verkligen börja äta nu - till och med förskolan har noterat att han går på luft vår son. Äter jättedåligt där med. Förstår inte hur han orkar härja som han gör. Men idag åt han som sagt bättre.


Sen åkte U iväg och simmade med N, och då kom hans döttrar in också. De är så stora, så de är ju faktiskt mer till nytta än vad de är arbete. Det blir så enkelt med de små. V är så intresserad och barnkär, så hon härjar med de små hela tiden. Allt flöt på jättebra - ända tills U kom in genom dörren - då hörs ett vrål, som förmodligen hela vägen hörde, det var M & F som hade slagits om några nycklar och tydligen hade M:s hand kommit i vägen för F:s mun....Tokit det kan bli! Hur som helst - klockan var rätt mycket då, så det var tid för H att ta med sig tjejerna att åka hem.


U tog sänggåendet som vanligt (Tack snälla mannen!!) och jag städade lite - det var endel att plocka. Förstår inte hur de hinner leka med allt de plockar fram - de var ju bara här i några timmar, inte en månad?!?


Nå, nu är det i alla fall städat och helt okey, för imorgon är jag gräsänka och maken ska ut och rejva på krogen. Ska faktiskt bli lite skönt att ha en hel lång kväll bara för mig själv. Ska faktiskt inte göra ett skit - bara vara, kanske kolla nåt bra på tv och träna rodel i soffan. Kanske till och med komma sig isäng i tid - inte bara säga att jag ska det?!?!


Vi har i alla fall bokat in en party-kväll med H & J den 14:onde - då vi ska sjunga en massa singstar och dricka massa gott, kanske en middag om vi ids...;0))


Känns jättebra med en ny vän-funkar jätte-bra mellan mig och H, det är ju tack vare F & M som vi börjat ses. Det är ju inte alltid man känner så, bara för att barnen vill umgås är det ju inte säkert att man känner detsamma för föräldrarna.


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 3 februari 2009 19:43

...kommer det att bli ett par veckor framåt nu. Vi håller på att renovera i köket på jobbet och jag ska släppa in hantverkarna där. Nå, det är bara ett par veckor, kanske tre. Dessvärre sätter det lite käppar i hjulet för maken som hade börjat simma (en gång) med grannen N. Nå, nu lyckades dom få till det till slut ändå. Det skulle visst bli lite "plaskande" imorgon eftermiddag - jag får låna W & T här, då både N & E blir borta.

Det blir verkligen huset fullt här, i morgon kommer nämligen D & F följa med M & A hem från förskolan för att leka. Sen kommer deras mamma och vi har bestämt att käka lite mat ihop. Ska bli trevligt.


På torsdag var tanken att jag och C skulle ha kommit oss iväg ut och käka middag, men tji fick vi - som vanligt nåt annat som stökar till det för oss. Förra veckan var det sjuk M, denna vecka är det mannen som faktiskt hade bestämt att gå ut med sin bror....det var sen länge bestämt, och det visste jag egentligen om. Suck!! Nå, jag får försöka boka om med C IGEN!!


I dag hade jag dessutom lunchdate med J & hennes lilla A! Så mysigt att lukta lite på småbäse! Han så söt den där ungen så jag skulle kunna käka upp honom!! Darling!! Inte så att jag själv har varken ork eller lust med fler småttingar, men det är rätt nice att lukta och klämma lite på dem när man kommer åt!


Har haft en riktigt djup svacka här i helgen. Skitjobbigt! Det är aldrig kul när man börjar ifrågasätta sig själv och omgivningen....Hur som helst känns det som att jag kommit igenom det. Mycket beror på massa gammalt skit som kommer upp ibland (ska berätta mer nån annan gång), mer och mer sällan, men ändå! Jag tror jag tänker och analyserar för mycket - ska försöka sluta med det kanske??!!


Blir en tidig kväll i kväll - tröttmössa! Som vanligt då! Kan någon vara så himla vänlig och tala om för mig när lilla fröken tänkte börja sova som folk på nätterna??? Ungen är för tusan snart 3 år och de nätter hon sovit hela natten kan vi räkna på ena handens tumme! Att jag dessutom har en make som inte vaknar, även om man kastar in en handgranat under sängen, gör det inte lättare! Jag har så svårt att somna om efter hennes vansinnes-attacker på nätterna. Fått ett bra tips dock, funkar nästan varje gång - att gå ut på altan med henne. Jag sveper in henne i ett täcke och så knallar jag ut - då vaknar hon liksom till och slutar gråta....


Om nån har nåt bra tips på vad man gör - skriv gärna en kommentar - TACK!!


Kram E



Ovido - Quiz & Flashcards