Alla inlägg under februari 2009

Av Eleonor Gotthardsson - 20 februari 2009 16:04

Japp, då var det helg igen - undrar vart veckorna tar vägen?? Dom fullkomligt rasar iväg. I går var jag barnvakt åt grannens lilla V. Jättemysigt, så himla snällt litet barn som bara snällt la sig i sin säng vid 19-tiden och somnade omg! Dessvärre vaknade lill-pruppan efter en timme och var helt otröstlig...men hon kom till sans men markerade lite på örat, så jag ringde mannen så han fick komma med lite Ipren. Det tog kanske 20 minuter och sen small hon av igen. Stackars liten - hoppas verkligen INTE hon har nån öroninflammation. Hon har haft många - precis som våran lilla M - dom behöver inte bli sjuka mer!!


I dag har jag jobbat till 12 ungefär - väntade in chefen för han skulle hjälpa mig att underteckna lönerna (sånt man inte får göra bara en person), men nu är de skickade i alla fall! Hämtade upp små-prupparna på förskolan och sen gick vi över och lekte och fikade hos E, L och A. Herregud så stor lilla A blivit! Tyckte nyss hon kom och nu sitter ungen!!! Nå, det kanske är den årsmodellen?? Som växer, menar jag....


I kväll ska vi dra iväg och bada med ungarna. Ska träffas på pizzan vid 17-tiden för att äta middag och sen ska vi till badhuset. Träffar bror med dotter på pizzan, de hade lust att följa. Ska bli trevligt!! Förmodar att det blir lite singstar och kanske eventuellt en och annan öl eller ett glas vin?!


I övrigt inget bokat i helgen - blir det bra väder - som det faktiskt vart idag - helt uuunderbart med sol och fågelkvitter och lite värme, då kanske vi till och med åker till Flottsbro och testar laggen! Premiär iår i så fall! Annars har de ju is-skulptering i Huddinge Centrum - kan kanske va nåt att se....


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 18 februari 2009 19:10

Precis nu la jag på luren efter ett långt samtal med grannen...hon var sugen att gå ut och gå och jag ooooorkar verkligen inte! Känner mig så osocial och lat idag...Vi bestämde i alla fall för att göra ett nytt försök i helgen. Gå upp till Lövsta och lukta lite på hästarna och se om fåren fått några nya bäsisar!


Veckan har varit hektiskt, lönekörning och uppsägningar  - dessvärre är jag en av dem så får gå...Jag kände det lite på mig, vi har visat röda siffror i 9 månader nu, och det funkar inte hur länge som helst..känner mig besviken, men samtidigt så vet jag att jag bor i Stockholm och jobb får man alltid. Frågan är bara om det blir så klockrent som det jag har nu?!? Eller det kanske till och med blir bättre?? Jag är så trött och less på alla företag som går i konken eller gör sig av med folk pga lågkonjuktur, även om jag förstår tanken. Men varför i h-vetet ska det alltid drabba företag jag sitter på*??? Kan nån människa förklara det??


Nå, lite låg idag - kanske blir bättre imorgon!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 16 februari 2009 09:06

Jag har tänkt endel i helgen över vad som hänt i mitt liv de senaste 10 åren...Har varit en hel del - både bra och dåliga saker....


För 10 år sedan träffad jag en man i Jokkmokk, där jag bodde vid tillfället. Jag borde egentligen redan då förstått vad som komma skulle, såg hans svartsjuka och hans beteende, men jag var verkligen förälskad och inne i "bubblan"....Valde att inte se kanske....Hur som helst, jag valde att flytta ner till Stockholm med honom - det har varit både mitt bästa och sämsta beslut....Det bästa, genom att jag träffade U och det sämsta att jag var i Stockholm helt utlämnad till denna onda man, utan ett enda skyddsnät...


Det började inte ens bra - den här mannen hade inga pengar, inget jobb, sjuk (eller inte?? Vet fortfarande inte vad jag ska tro??), upp över öronen skuldsatt både här och där. Hade en misshandelsdom över sig, han hade slagit sin fru - inför ögonen på sina egna barn!! Hur är man funtad då?? Och hur f-n var jag funtad som inte lämnade honom på en gång när jag fick veta?? Nå, hur som helst - vårt förhållande var en berg och dalbana som mest gick utför. Flertalet gånger jag blivit utlåst från MIN lägenhet, min jobbmobil flög ut genom balkongen. Hemtelefonen gömd - jag kunde inte ta kontakt med omvärden. Bilnycklarna till MIN bil gömda.


4 gånger har jag fått uppsöka läkare, det har varit brytna revben - det var den gången han kastade ner mig på soffan, kastade strykbrädan över mig och satte sig på....En gång ett brutet nyckelben - det var den gången han först vräkt omkull mig på golvet och sen välte köksbordet över mig....Han har försökt köra över mig med lastbilen - då satt hans son i lastbilen??? Hur är man funtad??


Polisen har en gång tagit ut sms-lista från min mobil - på ett dygn hade jag fått 116 sms från honom - ömsom hot-ömsom kärleksförklaringar. Det var början på slutet....En gång, när jag hade flyttat till min nya lägenhet (på 2:a våningen) och vi hade separerat, kollade jag ut genom fönstret - där står han!! Jag fällde ner persiennerna och kollade tv, käkade middag och lite sånt - kollade ut igen - Han stod kvar!! Jag vart livrädd!!

Han ringde till mitt jobb oavbrutet och la på luren, stod utanför fönstret där och kollade in när jag jobbade - till slut svarade min VD och sa åt honom att sluta trakasera mig - Det hjälpte!!


Hur som helst, efter många om och men, och 3 bortkastade år, så tog jag mig ur detta destruktiva förhållande! Tack och lov!! Det finns människor som blir kvar i sådana här destruktiva förhållande - jag förstår det, jag om någon vet hur svårt det är att lämna, även fast man vet att det är den enda lösningen...


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 15 februari 2009 17:34

Jupp, i helgen har vi haft det superbra! I fredags "var" vi bara..skönt att softa in helgen. Lördag lagade vi mat inför kvällen. Vi gjorde förrätt med rökt renstek och curryröra på kavring. Fick det när jag var på casiono Cosmopol, jättegott! Sen stekte jag fläskfile och gjorde sås som jag slog över - jättegott!! Vid 17.30 kom H, J, D och F. Vi käkade sjöng Singstar (så klart!!) Snackade skit och bara hade det jättetrevligt!

Måste vi absolut göra om!!


I dag har delar av oss (och det är inte jag) vart lite "krassliga" ...tagit det väldigt försiktigt och kollat lite slalom och så. Klockan var nog vid 15, innan jag föreslog att vi skulle åka ut lite. Var i väg till Toy´s R Us och fixade fler pärlor och fler pärlplattor till barnen. Sen käkade vi pizza. Hela familjen har "pärlat" här på eftermiddagen, vi har byggt både hundar, hus och nallar. Nu inväntar vi Bollibompa och Höjdarna, sen ska små-grisarna få en dusch och gå i säng. Själv tänkte jag lägga mig i soffan och inte stiga upp förrän det är dags att gå i säng!  ;0))


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 13 februari 2009 12:55

I går vab:ade jag förmiddagen och sen skjutsade mannen in mig till jobbet. Det var utbildning där, så jag fixade lite inför det.

C ringde och vi bestämde att vi skulle ses på centralen. Vi åkte in till söder och gick på Helens krog. Fantastisk god mat - beställde en biff med klyftpotiatis och till denna var det massa olika goda röror. Höll på att äta ihjäl mig, tror jag....Jag var mätt efter hälften, men det var så gott så det gick verkligen inte att sluta. JUMMY!!!

Sen fortsatte vi vidare till ett litet mysigt ställe efter Hornsgatan där vi tog ett glas vin och pratade! Vi var verkligen inte ute sent - tror klockan var vid 21-tiden när vi åkte hem, men det räckte liksom! Vi hade en jättetrevlig kväll och pratade som vanligt om precis allt!!


C & jag har känt varann sen år 2000, då vi jobbade ihop. Sen har vi träffats så där ibland, både med och utan respektive, men det går ofta läääänge mellan gångerna. Men med henne gör det liksom ingenting. Vi tar bara upp där vi slutade och det känns varken konsigt eller konstlat.  Är så skönt med sådan vänskap tycker jag. Vi har något väldigt starkt mellan oss, och det funkar även fast det går månader mellan när vi hörs eller ses. Tack för att du finns C!


Efter vårt "vinhak" kom I, C:s make och han skjutsade hem mig, den lilla sötnosen! Tack för det!! Slapp jag ta pendel och be grannarna om skjuts..


Barnen är i alla fall äntligen feberfria! Så skönt att vad det nu var för otäckt virus, bestämt sig för att ge sig! Hoppas nu innerligt att barnen får vara krya ett tag framåt...


Har jagat runt med snabeldraken här idag och skurat toaletterna. Ska skura av golven i hallen och köket också, sen gör jag helg!


Ha en trevlig sådan!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 11 februari 2009 19:02

I dag har vi som sagt vart hemma och bara varit. Var faktiskt ut en stund, var helt uuunderbart väder - solen sken och det droppade från taket. Så mysigt! Får lite vårkänslor. Bokade tid hos Vårdcentralen och åkte upp och kollade upp A, bara för att se att det verkligen inte var syrrans streptokockar han åkt på. Det var det inte - tack och lov. Vi fick lite mer hostmedicin, han har en hosta som inte är så rolig, så nu kanske han får sova nätterna lite bättre.


Sen kan jag berätta....vårt garage, som haft fel lutat golv sen vi byggde, har äääntligen påbörjats, så det ska bli nytt fint golv, som faktiskt lutar MOT golvbrunnen, istället för in mot väggarna! Vi har vart på Älvsbyhus i snart 3 år, att de ska åtgärdas, men det har inte hänt mycket annat än att de lovat att det ska åtgärdas....Men nu då till slut! Förmodligen blev de less på alla våra samtal dit....Tycker det är sååå dåligt!! Här köper man ett hus för 3,2 miljoner, och när det visar sig att de slarvat och gjort ett dåligt jobb, så får man tjafsa i flera år! Vi har hotat med tidningen och till slut konsumentverket - vilka vi faktiskt pratat med ang detta också, innan det gör nåt åt det! Värdelöst!!!

Nå, de har ju fått sina pengar, så de skiter ju i oss, det är väl därför det fått hänga löst så länge - de har ju nya husspekulanter att sälja hus till, vi var ju redan färdiga kunder....Men själv kan jag tycka att nöjda kunder är rätt viktigt också...


I morgon ska jag och C ut och käka och kanske fortsätta vidare på nåt annat roligt ställe. Beroende på hur pigga vi är och vad vi orkar. Jag har ju vart lite halvtrött här sista tiden, så jag lovar inte att jag orkar så länge...Nå, det ska i alla fall bli kul att gå ut, träffas, snacka en massa skit och dricka ungefär lika mycket vin...


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 11 februari 2009 08:39

I dag hade A feber igen när vi steg upp...Undrar om vi var tillbaka på dagis lite för tidigt? Han hade dock en feberfri dag emellan, men det är ju helt annat tempo där än hemma, och det fixade tydligen inte han..

Så idag blev jag hemma. Vilket just nu känns lika så bra - sträckte mig i nacken imorse när M skulle kramas, vet inte riktigt hur jag gjorde, men det knakade till lite och nu är jag helt stel och har skitont i nacken

Hoppas verkligen att det är nåt kortvarigt - ska ju ut i morgon, så jag har verkligen inte tid att ha nackspärr då!


I går var jag och K på Casino Cosmopol. Det var så där, kan jag säga...Känns inte som att jag kommer arrangera nåt där...Vi fick en guidad tur runt i Casinot - det var rätt intressant, mycket fina, gamla detaljer och målningar. Sen att stället har 7 (!) våningar hade jag ingen aning om. Det ser inte så stort ut på utsidan, men det var helt enormt!! Sen blev vi bjudna på en jättegod macka, med renstek och nån curryröra på, låter lite halvskumt, jag vet, men det var supergott!!


Var hemma vid 18-tiden och då nattade vi barn och så, halv 8 gick vi över till N & E. Blev bjudna på en jättegod pastasallad och ett glas vin. Jättetrevligt! Som alltid när vi är bjudna dit! Hade köpt ett presentkort på helkroppsmassage till E, vilket uppskattades. 


Vi hade våran elektroniska barnvakt över till dem, så vi skulle höra om barnen vaknade - dock så verkar den inte må så bra. Den funkar, man hör om nån vaknar, men det verkar som nåt är fel ändå, den larmade hela tiden för att batterierna var slut? Det var fulladdat, men den pep mest hela tiden. Tyvärr så piper ju sändaren, som står hos barnen också, känns lite onödigt. Som tur var sov våra änglar medans vi var borta.


Jag somnade tidigt (som vanligt då) och vi har "bara" varit uppe 2 gånger inatt och mycket kortare tid än det hon brukar. Tror bara vi var uppe en 10 minuter åt gången och jag lyckades somna om rätt omgående!  Väldigt skönt - känns att jag sovit bättre än på länge idag...


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 10 februari 2009 07:56

Godmorgon! I dag borde jag vara alldeles pigg och alert! Somnade nämligen i soffan före 20.00 igår. Hade så stort tänkt se "Familjen Annorlunda!, men tydligen så var jag lite för trött för det...2 nätter av flera timmars vakentid, på raken, gjorde sig väldigt påmind! Nå, jag vaknade vid 22-tiden och gick upp och borstade tänder och klädde av mig. Somnade om rätt omgående och har sen sovit som en stock!! Till och med dottern har haft en lugn natt i natt...


I dag ska jag luncha med lillebror - ska bli trevligt. Det är jättelängesen vi sågs, tror sist var min fest där i januari. Det är som att veckorna bara rusar iväg! Sen på eftermiddagen är jag som sagt bjuden till Casino Cosmopol där jag ska få spela lite, äta gott och dricka gott! Har dock bilen vid tåget, så jag hoppas dom bjuder på alkofritt! Jag ska nämligen vidare sen, är bjudna på pastasallad och fika hos grannen E som fyller år idag! Grattis !!! 


På torsdag ska jag och C ut och käka och kanske gå vidare och rocka loss lite - får se vad vi orkar. Vi har försökt komma oss iväg, jag vet inte hur många gånger, hoppas verkligen att det funkar nu! Alla är friska (än så länge) i alla fall. Har dessutom förvarnat chefen att jag blir hemma på fredag. Tar ut lite av mina flextimmar. 


Lördag har vi fest igen! Vi ska upp till föreningsstugan och gå tipspromenad med barnen, H har lovat bjuda på Irish Coffey. Sen kommer H, J och deras barn F & D  ner till oss på middag och sen ska vi sjunga "lite" singstar.


M var lite söt när A & U var däruppe och sjöng, då pappa sjöng, kom hon ner och kröp upp i min famn och sa: -Mamma, jag är rädd....jag frågade varför? - Dom skriker så mycket....Det säger endel om sångrösten hos en del...;0)) 


Åter till näringarna! 


Kram E


Ovido - Quiz & Flashcards