Alla inlägg under december 2008

Av Eleonor Gotthardsson - 14 december 2008 19:53

...nånsin - tror jag att det är iår?!? Helt skum, inget som våra barn är minsta intresserade av i alla fall. Tacka vet jag Trolltider och Teskedsgumman! Det var ju i alla fall lite julstämning idom ju!


I helgen har det vart lugnt och stilla! Fredag gjorde vi inte många knop - såg så klart Kevin och han vann ju!!! Så klart!! Hur hade det någonsin kunnat bli nåt annat än vinst för denna uuuunderbara kille?!?!? Jag är nog lite kär tror jag.....;0))


På lördag åkte jag och M till Rönninge och hälsade på en jobbarkompis och lämnade ifrån oss en bänkspis som hon hade köpt av oss.  Hon hade köpt julklappar till ungarna - så gulligt gjort!!! Sen när vi kom hem hade vi främmande av grannarna S med dotter V och sen kom M också, vi fikade lite, snackade skit och S hjälpte U med att bära upp vår soffa på övervåningen. Tack för hjälpen S!!

Sen käkade vi lite och U grejjade på lite i A:s rum - ska ju sätta nya tapeter där, så det var lite slipning och så där.

Gick i säng tidigt och jag small av rätt tidigt  -  förmodar att det är torsdags nattens härjningar som jag fortfarande har lite sviter av. Gruvar mig redan för hur rolig jag ska vara på torsdag nästa vecka efter julfesten....Och NÄE, jag tänker INTE ta det, det minsta lugnt - full fart!! ;0))

Tack och lov har jag ju semester nu, dock inte i morgon - har lite jag ska fixa hemifrån, så barnen blir på förskolan. Dessutom har jag utvecklingssamtal på sonens avdelning.


Idag har jag och barnen flytt fältet!! Mannen började tapetsera.....;0)) Vi gick över till A som har E&H i helgen - tack och lov!! Annars vet jag inte vart vi tagit vägen - vi kände oss lite ivägen hemma. Det är tapetbord, klister och en arg make mest överallt hemma!! Men vi var i alla fall hos A som sagt till framåt middagstid nästan....(Tack A för att man alltid känner sig så välkommen till dig, både jag och barnen, betyder massor!!). 


Efter middagen var M jättetrött och efter badet small hon ju så klart på soffan innan vällingen - vi väckte upp henne och sen ville inte den damen sova mer....Får se när hon anser att klockan är gonatt!! (Jag hoppas innerligt att det är SNART!!) Det är som sagt dagis imorgon och det blir sååå mycket roligare att stiga upp om man somnar i hygglig tid!  


Näpp - ska kanske försöka våga mig in och kolla hur det blir i tapetseringen nu! (Om jag törs???*)


Kram E


Av Eleonor Gotthardsson - 12 december 2008 16:54

...hade vi med jobbet igår. Blev alldeles för mycket, alldeles för sent! Tänk att man aldrig, aldrig lär sig....När man ska upp och jobba dagen efter, då ska man hålla sig hemma - helst kvällen innan!

Nå, jag hade ju kort dag, så jag överlevde (om än knappt!!)

Sen sov jag en stund när jag kom hem (2,5 timme!!!) Så ikväll hoppas jag att jag ska orka kolla Idol och se när Kevin vinner!! Håller alla mina tummar!!


Mannen är precis iväg och köper pizza - av nån märklig anledning kände jag inte för att laga mat idag. (kände egentligen inte för att göra nåt idag, om jag ska vara riktigt ärlig..)


Vi har i alla fall bestämt oss för att bara vara hemma i helgen och att inte boka in något!! Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt och mysa. U ska tapetsera lite och jag ska åka till Rönninge en sväng i morgon. Det var ungefär vad vi har för planer....Vi får väl hoppas att de håller!


Jag har semester from NU! Ända till 7:e januari ska jag vara hemma och bara ta´t väldigt lugnt.  (ja, onsdag nästa vecka ska jag på julfest med jobbet, men förutom det...)


Kram E




Av Eleonor Gotthardsson - 10 december 2008 08:46

Var ett av Lasse Erikssons många klockrena kommentarer igår på föreläsningen!!! Jag kan meddela att jag skrattade i 2 timmar! Längesen jag skrattat så mycket så länge....;0)) Hur som helst, just det uttrycket: Hur tänkte du då?? Tyckte han (Lasse) att man skulle använda om man kände sig påhoppad - för att om man frågar så, som kommer den som säger nåt för att vara elak, inte ha något svar, för dom har ingen aning om hur dom menar,  medan den som faktiskt har ärliga avsikter, kommer faktiskt kunna förklara precis hur den personen menar! Kan nog ligga endel i det - ska försöka börja praktisera det! Inte för att jag känner mig så påhoppad, men ibland får man ju lustiga kommentarer som man inte riktigt förstår....Gäller bara att komma ihåg just den meningen då....Hur tänkte du då??


I övrigt hände inte mycket igår - jobbade och sen gick jag och K vidare till tunnelbanan, tog en korv vid Mariatorget och sen in på Rival. 2,5 timme senare åkte vi hem och vipps in i bingen! Shit vad trött jag var! Men jag hanna ändå märka att det snöade lite, lite....Hoppas verkligen att snön och vintern är på G!!!


Tjolahej-tjolahopp!!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 9 december 2008 13:28

M har blivit lite besatt av Lotta på Bråkmakargatan, så igår blev hennes älskade "Flodis" helt plötsligt "Bamsen", ja, ni vet Lottas gossedjur...

Idag när jag var in på Krabat, hittade jag just en "Bamsen", så han köpte jag ju såklart till lilla fröken M,  den tänkte jag att hon kunde få när A fyller 4.


Idag var en bra dagis-lämningsdag! Ingen av barnen var lessna, utan båda två vinkade glatt i fönstret när jag gick! Kändes jätteskönt! Första gången på väldigt länge som de vart glada när jag gått. Ibland när jag har lämnat har jag verkligen fått bita mig i läppen tills jag kommit i bilen, där brukar tårarna komma....finns det något värre än när barnen krampaktigt håller fast en och personalen & jag hjälps åt att bända loss dem för att kunna gå och jobba??  Ibland känner man att man bara vill vända och hämta dem igen. Men jag VET ju att så fort jag gått, så tar det bara 2 minuter så leker dom och har så kul. (Jag brukar alltid ringa och kolla när jag samlat mig lite....)


Näpp - tillbaka till verkligheten!!


Kram E 



Av Eleonor Gotthardsson - 8 december 2008 20:11

...är vad jag håller på med just nu! Har precis gräddat en plåt färdigt (innehållande lite nötter och mandel) och ska snart sätta in en plåt till - detta ska sedan tas med till dagis och arbete på torsdag. Vi har ju som sagt massor med lussefiranden på torsdag - först på dagis och sen ska vi ha luciafirande/julklappsutdelning på jobbet.

Vart och handlat massor till den festen idag....tänkte fixa skinkorna på onsdagkväll.

I morgon ska ju jag på föreläsning med Lasse Eriksson - ni vet han från Piteå. Han ska prata om just hur man passar ihop på jobbet. Alla är olika utom jag, tror jag den hette. Jobbet betalar! Känns lite lyxigt, då jag faktiskt inte har så många jag jobbar tillsammans med. Men det är helt klart något jag ser fram emot. Han är ju rätt rolig att lyssna på.


I morgon är det jag som lämnar barn på förskolan - ser jag INTE fram emot. Barnen är alltid mycket ledsnare när jag lämnar än när U lämnar. Tror det beror på att U lämnat oftare och det här blir liksom "fel" för dem. Det är ju oftast jag som hämtat....Men nu har jag faktiskt bara 4 dagar kvar att jobba och sen är jag ledig ändå till nästa år....Sjukt det känns att säga "nästa år", men det är faktiskt det. Många lediga dagar blir det. Det gäller bara att njuta av varenda dag, för det smäller ju bara till är det 7:e januari igen.


Näpp - mina lussebullisar ropar på mig nu! Ha en uuuunderbar måndagkväll!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 7 december 2008 21:22

Japp - så blev det söndag igen! Å fort gick det!

I går var vi på middag hos G & C, jättetrevligt och jättegott! Tack för maten moster! Träffade kusin J där också - blev en bonus som vi inte räknat med - kul! Längesen vi sågs!


Den här helgen har verkligen bara sprungit iväg. Fredag var ju U borta, lördag hade vi fullt upp och sen middag i Ursvik. Söndagen sprang iväg med ljusets hastighet också. Var till S-tälje och handlade på Inspirera till farmor och dagisfröknar på M:s avdelning. Sen var det lunch och sen skickade vi iväg A & U på födelsedagskalas hos N.

 Jag och M åkte och handlade och sen kom grannen M och vi surrade väl ett par timmar där! Tiden går fort när man har trevligt! Sen kom grabbarna hem och barnen fick middag. Vi (jag och maken) hade bestämt att vi skulle ta fredagsmiddagen på söndag - så vi käkade när barnen hade gått isäng. Drack faktiskt till och med vin till maten. Blev riktig fredags-känsla.

Sen dök vi ner i varsin soffa och kollade lite tv.

Känner mig helt slut idag, så jag har nog nästan bestämt mig för att snart gå i säng trots att Wallander nyss börjat.....Men det är väl så att bli gammal - man inser sin begränsning - i alla fall i vissa avseenden! Hoppas det smittar av sig på andra grejer också så småningom.....;0))


I veckan har jag fullt upp på jobbet - har lönerna + att vi ska ha lite luciamys på jobbet under torsdagen. Vi har dessutom lucia på dagis samma dag, så det blir nästan köbildning på luciatågen....Ska bli spännande att se våra små tomtar sjunga tipptapp och luciasången (Nu menar jag alltså våra barn, inte mina kollegor...)


Näpp-nu ska jag tipp-tappa mig mot bädden - kan ju se Wallander på tv:n därinne (Jo, tjena, orkar säkert se till första reklampausen!!)


Gó natt på Er!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 6 december 2008 09:12

...att få tag på flygbiljetter till båda stor-grabbsen som kommer till jul! Det blir alltså en God Jul hemma hos familjen G iår! Alla barnen kommer vara samlade och svärmor och svärfar kommer,  och storebror T.


Igår städade jag och fixade, "strök" fåll på gardinerna (Tack för tipset C!!) När jag började hade jag tänkt att jag skulle stryka på fållen före jag hängde dem, men upptäckte att inte en enda längd var lika lång som nån annan...Det är faktiskt rätt bra jobbat med tanke på att det var 10 längder! Tack Jotex!! ;0)) 


Såg ni Idol förresten?? Det gjorde jag!! Han är ju bara för bäst Kevin!! Såg dock inte röstningen, då jag lyckades somna där vid 22-tiden....Typiskt mig!!


I dag ska vi iväg och kolla in lokalen vi hyrt till mitt kalas, vi har hyrt den osett, så jag hoppas vi får plats 40 pers där....Sen har vi ju en present att shoppa till kalaset A ska till på söndag. Han tror att hon vill ha en Cars-farfarbil, men jag hoppas kunna avstyra det och få köpa nåt annat som är lite roligare. Det är mycket Cars-bilar i den lille mannens hjärna just nu. Hoppas det är en övergående fas.


Sen ska vi till Sumpan på middag hos C & G - ska bli riktigt nice att träffa dem igen - jätte-längesen vi sågs. Vi har varit sjuka här hela hösten, så vi har fått omboka hela tiden. Nu är vi i alla fall friska (peppar, peppar) och hoppas verkligen att vi kommer oss iväg  idag!


Nej, nu ska jag baka lussebulla och trilla köttbullar på 1,8 kg, så det gäller att jag startar nu!


Ha en braig dag!!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 5 december 2008 10:08

...så kom jag mig då för att hämta mina julgardiner! Dessvärre var dom aningen för långa, så ikväll åker symaskinen fram! Det är bara att hålla tungan rätt i munnen då - barnen kan redan massa fina ord, så jag ska försöka låta bli att lära dem fler....


Mannen åkte kommunalt med mig i morse - riktigt trevligt att få sällskap! Han ska nämligen på julfest med jobbet ikväll....Hoppas han får trevligt!! Själv ska jag städa lite, hänga upp mina nya gardiner (förhoppningsvis).

Sen kommer han!!! Ja, ni vet vem jag menar va??? KEVIN så klart!!! Jag är faktiskt lätt förälskad i den killen. Han har sån utstrålning.....


Känns faktiskt lite bra att vara hemma själv ikväll med barnen. Det brukar vara lite mysigt. Frågar man barnen hur de är när pappa är borta, brukar A svara - Då får man sova i mammor och pappornas säng! ;0)) Så sött!!


I dag slutar jag (som vanligt på fredagar) halv 12! Då ska jag gå och fixa ett par julklappar till barnen här i stan, innan jag åker hem. Har hittat så söta necissärer med Cars och Princess på som jag tycker att dom behöver....


Näpp! Nu måste jag ila!


Ha det bäst!


Kram E



Ovido - Quiz & Flashcards