Alla inlägg under juni 2009

Av Eleonor Gotthardsson - 13 juni 2009 16:15

I går var jag ut med jobbet på middag på Rival. Tyckte det var supertrevligt när vi satt och käkade och surrade. Kändes avslappnat och enkelt! Efter middagen bestämde vi att vi skulle åka vidare, så vi hamnade på Collage...Kanske inte det stället jag hade valt, men för 100 år sen när jag var ute spelade de garanterat roligare musik än det som spelas idag!!

Det var EN enda låt som man kände att det ryckte i danstarmen av och då var vi så klart uppe och rockade loss...

Vi bestämde oss för att fortsätta, men innan vi fått ut våra kläder och kommit oss ut på gatan, hade liksom partystämningen rymt...Vi bestämde oss för att åka hem. Skönt idag faktiskt!

Jag var hemma före 1 och mannen var inte hemma - dock hittade jag igen honom hos grannen - där satt dom och snackade gojja, så jag gick hem och la mig - skönt och väldigt välbehövligt. Har inte vart så mycket sömn i veckan eftersom M varit lite krasslig.


I dag har vi vart på bio med smågnottarna - det blev pettson och Findus och Glömligheter - den var rätt bra. A satt som ett ljus hela filmen, men M lessnade när det var en kvart kvar ungefär...


Nu är det middag på gång och A, E och H har vi bjudit över på lite käk! Trevligt!!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 11 juni 2009 19:22

...är det faktiskt idag! Idag har jag och min älskade make varit gifta i 4 år! Jag känner fortfarande det där pirret när jag ser honom. Jag är fortfarande förälskad, efter 7 år. Det är helt fantastiskt att få uppleva något sådant, jag är så tacksam över att jag fått göra det en gång i livet! Det bästa med vårt äktenskap är att vi aldrig grälar....eller rättare sagt, mannen grälar aldrig. Jag kan sura lite, men U har en förmåga att få mig på bättre humör och glömmer bort varför jag surar...Hur som helst, idag har vi 2 fina barn och jag älskar min familj över allt annat!


Jag kommer så väl ihåg "våran" dag. När jag tidigt på morgonen åker iväg till världens bästa frissa - en frisör som jag hade redan i Jokkmokk, han flyttade till stora staden och blev ruggit duktig och fick göra nobelfrisyrer och hela kitet! Han lurade jag alltså att göra min bröllopsfrisyr, vilken han började med redan halvåret innan..;0)) Sen hade även han en kille som kunde fixa maken, mkt välrenomerad även han. Jag och min tärna och en annan god vän åkte in till stan till honom redan tidigt på morgonen. Vi sminkade, lockade hår och fixade och trixade hela dagen. Dessutom fick vi både champagne och goda frukter under dagen....helt underbar service.


Hur som helst dagen hos J & R var helt underbar, men sen blev det brådis - snabbt in i en taxi och han skulle köra oss till kyrkan - det kändes lite fel när han körde av motorvägen, men jag tänkte att han vet nog vart han ska...Men inte!!! Jag hamnade vid fel kyrka!! Det var bara att åka vidare ut på vägen igen och till slut kom vi rätt.....Där skulle jag gömma mig i ett hus som fanns utanför, där det var barnkalas med massa choklad och barn....dörren till rummet där jag skulle vara var låst, så där står jag i min jättevita klänning och massor med chokladiga barnafingrar som gärna vill känna på min klänning....Som tur var kom nyckeln fram och jag fick sätta mig i rummet....Där kom min morbror som vi bestämt skulle följa mig fram till blivande maken....Allt var så stort, så allvarligt och så på riktigt!


Allt gick så himla bra som man kunde drömma om! Vi sa ja till varann (bra förutsättning) Sen när vi gick ut ur kyrkan sjöng min älskade lillebror "Nothing else matters" med Metallica - så rörande och så vackert!!


Sen började festen - tärnan och min bror sjöng "för kärlekens skull" för oss vid middagen och det var bara så vacker! Det känns inte som det är 4 år sedan, bara 4 dagar sedan kanske....Partyt var långt och trevligt och efterfesten höll vi i våran stugan - har ingen aaaaaning när alla gick hem, men det var sent!


Kram

E

Av Eleonor Gotthardsson - 10 juni 2009 20:39

Fick ett mail från en god vän idag som meddelade att hon blivit uppsagd efter 11 år på samma arbetsplats. Hon har blivit erbjuden att följa med företaget vidare till en ort ganska många mil därifrån. Hon har man, hus och barn och jag tänker bara hur tusan man orkar att leva från varann under veckorna? Det måste väl bara gå antar jag. Nu har jag lite mindre barn än henne, så det blir kanske på ett annat sätt. Men samtidigt hemma är ändå hemma! Hoppas verkligen att hon finner ett annat jobb rätt snart! Det här handlar om en person som är driftig som person och inte alls omöjlig - oavsett vilket jobb som erbjuds henne - ingenting är omöjligt!! Sådana människor hamnar alltid på fötterna först!! Vet inte om du behöver det, men stort lycka till C!!


I morse vid 3.30 väckte dottern mig och ville ha vatten. Det fick hon så klart, men när jag ska bära henne tillbaka i sängen känner jag att hon höll på att brinna upp - mycket riktigt - termometern visade på nästan 40 grader!!! Men hallå!!?? Jag sa det bara för en dag sen, att nu är det längesen barnen vart sjuka...att jag aldrig kan lära mig att vara tyst!!!

Mannen jobbade hemifrån idag, så det var inte så jätte krångligt, men det blir kanske inte riktigt samma hastighet på distansarbetet med barnen hemma!

Själv jobbade jag till 18 idag, och känner mig riktigt duktig - jag hann precis det jag hade förutsatt mig idag + lite till! Skönt!!


Näpp - nu är det sängdags - man är inte pigg när man stiger upp halv 4 och inte får somna om mer....zzzzzzzznark!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 9 juni 2009 21:41

I dag skulle jag med sonen på barnsjukhuset här för att kontrollera eventuella allergier. Till saken hör att vi var iväg förra våren också när han hade samma symtom. Snuvig ständigt - bara riktig vattning snuva som bara rinner...hes i halsen i princip 1-2 gånger i veckan - utan anledning. Vi fick en pricktest då som A inte tyckte var rolig alls, så vi bad om ett blodprov denna gång.


Vi hade tid där 11.30 och jag stack från jobbet kvart i 11, hämtade upp A på dagis och sen iväg till sjukhuset. Där satt vi till 12 innan vi fick komma in. Väl inne hos läkaren så sa hon att det skulle bli ny pricktest - jag försökte förklara hur A betett sig förra gången och att han inte alls var upplagd för det, då började hon pratade ekonomi. Hur dyrt det var om de skulle ta sk "raster" på honom i stället för pricktest. Kändes inte som nåt bra argument, men trots mina goda argument fick vi i alla fall remiss till sköterskorna. Väl där insåg läkaren att de hade gått på lunch! Suck!!! Ja, jag och A drog iväg och köpte lite käk och sen tillbaka till läkaren igen. Där gjordes tappra försök att göra en pricktest, sonen var helt hysterisk och vi fick vålda för att hålla fast honom för prick 1!! Kändes inte okey - vilket den superbraiga sköterskan Anki insåg också! Hon bestämde egenmäktigt att A skulle få ta "raster"-provet + att han skulle få med sig Embla-plåster som bedövar där de ska sticka.


Jag var borta 4 timmar från jobbet (som jag egentligen inte har tid att vara borta 4 minuter ifrån), utan att få nåt utfört egentligen. Vi fick ny tid på torsdag morgon för ett blodprov + remiss till öron, näsa, hals. Vi får hoppas att de denna gång hittar vad snorandet och han hesa röst beror på.


Kom hem halv 9 idag från Älvsjö. Mannen hade lagat mat till barnen + 1 grannbarn, lagt barnen i säng + tagit ner träd uppe på våran "prickmark" tillsammans med S & A (Tack för hjälpen grabbar!! Ja, tack O också!) Känns bra att faktiskt snart kunna använda halva våran tomt till nåt annat än bara ha träd på. Vi har trots allt betalat en "mille" för tomten och vi använder idag bara hälften!!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 8 juni 2009 19:42

Jag har några riktigt goda vänner, de här som vet allt eländigt om dig och tycker om dig ändå...


Jag har av en slump fått en ny vän sen i vintras. En person som jag tycker så mycket om tack vare att hon är så himla "ognällig". (Kan man säga så??) Det är liksom aldrig något som sitter fast och hon fixar och grejar trots att hon har häcken full med många tjänsteresor utomland och 2 små barn och en man som har ungefär lika många tjänsteresor. Trots allt detta, så gnäller hon ALDRIG! Har aldrig hört henne säga nåt elakt om nån, inte heller beklagat sig över nåt! Helt otroligt positiv människa - vilket gör mig positiv och glad när jag varit hos henne. 


Jag har också en "gammal" vän från min hemby - eller egentligen inte, hon bodde i en förort till Vuollerim kan man säga - Murjek. Hon och jag har lyckats falla för samma män mer än en gång, men det tycker jag tyder mer på att hon har samma goda smak som mig, än nåt annat...Trots att vi som sagt vart lite "buksvägerskor", så har vi aldrig vart osams eller så, utan tvärtom. Vi träffas inte så ofta, men det känns himla enkelt och naturligt när vi nu träffas och har slutat fallat för varandras kärlekar...eller?? ;0)) Jag hoppas verkligen att jag får se henne och hennes R och hundringarna här i sommar! Tror vi ska spela kubb, eller hur C??


Sen har jag en annan god vän, också C. Hon känner mig utan och innan och henne skulle jag i princip kunna göra vad som helst för! Vi har båda haft små h-veten här i livet, men oftast har vi gått omlott, så vi har kunnat stötta varandra i sorg och förtvivlan, men även glädjas åt varandras lycka! Jag vet att min vän är på väg i något stort och skrämmande (för henne) och jag önskar henne all lycka och VET med bestämdhet att det kommer gå lysande!!


Sen har jag ytterligare en C, en gammal vän som jag inte har så där jättemkt kontakt med, men vi träffades på ett jobb vi hade för många år sedan och hon hade många kloka saker att säga, många av dessa saker tänker jag fortfarande på ibland och de har samma effekt fortfarande! Vi träffades i vintras och det var som vi nyss hade träffats och inte att det runnit iväg 10 år...Hoppas på att få se dig här snart!


Näe, ser man på det så här, så är jag lyckligt lottad. Jag har de vänner jag behöver - behöver inte fler....skulle nån fler ramla in i mitt, ser jag det som en bonus.




Av Eleonor Gotthardsson - 6 juni 2009 21:10

I går hade vi konferens på jobbet mellan 10-12 och sen åkte vi vidare ut till Sandhamn - fick prova nästan alla färdmedel, pendeltåg, tunnebana, buss och båt ;0)) Resan gick bra och vädret hade man kanske kunnat önska mer av, men vi hade det supertrevligt. Innan satt vi på rummet jag och 2 nyfunna vänner från jobbet och delade en flaska vin och bara surrade. Det var hur mysigt som helst.

Sen blev det middag och party-dags! Allt var verkligen supertrevligt och jättelyckat! Men det känns idag att det var kanske aningen för roligt igår...Det tog en halv evighet innan vi var hemma, bara båtturen tog 2 timmar!! Men det är helt otroligt vackert att se Stockholm och skärgården från vattnet. Så många fina ställen!


Väl hemma åkte vi och köpte en pizza och sen har vi inte gjort mycket annat än att att bara mysa med barnen och gnossa i soffan! Kommer inte bli många knop ikväll.


Fick ett sms av en god vän som gärna hade sett att jag kom över ikväll på ett glas vin, men jag känner inte riktigt att jag är så sugen på det. Sen tror jag att det blir tidig kväll för mig i kväll. Behöver ladda upp batterierna så kanske jag orkar göra lite pärlhalsband med dottern och spela lite fotboll med sonen...


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 4 juni 2009 17:28

Hela veckan på jobbet har bara sagt swupp och så vart det torsdagkväll! Imorgon åker vi iväg på konferens till Sandhamn. Det ska bli roligt att komma iväg och kanske få lite ansikten till alla namn och "klämma och känna" på sina kollegor på ett lite annorlunda sätt än man gör på dagarna.


Jag hoppas verkligen att måndagen kommer att visa sig från sin allra bästa sida - både vädermässigt och tillbaka på arbetet!


Kram E

Av Eleonor Gotthardsson - 2 juni 2009 20:28

Jag tror jag upptäckt en ras bland min bekantskapskrets som kan kallas "fiskare"....sådana personer som ibland slänger ur sig en liten "go-bit" om sig själv för att locka en annan att berätta saker som man vanligtvis inte delar med sig av förutom till väldigt nära och goda vänner....

I dag har jag kastat ur mig en kommentar som jag bara avvaktar och bidar tid om hur lång tid det tar innan det når mig igen, fast via någon annan person...Jag är helt övertygad om att det kommer...


I will be back!!


Kram E

Ovido - Quiz & Flashcards