Alla inlägg under november 2008

Av Eleonor Gotthardsson - 20 november 2008 10:57

Japp - vad annat kunde man vänta sig?? Igår när jag kom hem bröt det ut! Förbanskade förkylning! Hade dryga 38 grader, men egentligen var det inte särskilt synd om mig, för sonen han var värre! 40,7 mätte termometern vid 20.30 tiden!! Stackarn!! Vi lyckades dock få ner den med alvedon och i morse kändes det inte alls så illa.


Skönt att man är ledig imorgon i alla fall - då kan man kurera sig i helgen. Jag gick faktiskt och jobbade idag - trots att näsan rinner och att jag hade nästan 38 grader i morse. Kurerar mig med alvedon och det känns rätt okey, även fast jag hellre skulle ligga och sova...


Hur som helst har vi bestämt att ställa in helgens middag hos C & G då vi inte gärna vill bjuda på förkylningen.


Vi har sagt upp vår stuga som vi hyr ute på Saltarö...Det är med blandade känslor, men det känns mest bra! Vi inser att vi inte har den tiden att vara därute. Dessutom märker vi mer och mer att A & M inte alls tycker att det är så där jätteskoj att vara där längre. De frågar hela tiden när vi ska åka hem.

Ja, ja....vi får väl hyra nåt annat om det känns som att vi saknar det förmycket framöver.  

U ska ta med sig vår granne N och en släpkärra och tömma på lördag. Vi har tydligen dragit ut en hel del dit....Det är märkligt, vi har hyrt i 2 år, men har prylar där som om vi bott i 15!!


Ha det bäst till nästa gång! Kram E 

Av Eleonor Gotthardsson - 19 november 2008 09:32

Idag ringde uret klockan 05.00 pip! En ny uuunderbar dag! Eftersom vi hade frukostseminarie, var det ju bara till att pallra sig upp....

Körigt värre, men stämningen var hög och allt flöt på jättebra. Nästan 40 pers kom! Jättelyckat!


Hade fått ett sms av U som meddelade att A hade 39,7 graders feber. Jag som igår sa till en kollega att november har varit så lugn, inte en VAB-dag! Tänk att man alltid ska få äta upp sina ord.  Hoppas verkligen att han inte blir jättesjuk nu lill-klimpen!

Tänkte ju vara ledig på fredag, så U får ta VAB:en idag och imorgon, för då kan jag jobba in de timmarna jag egentligen ska göra på fredag. Jag har ju lite lyxigt, jobbar ju bara till halv 12 på fredagar. Det innbär ju lite kortare vecka för barnen och även för mig förståss. Jag brukar iofs försöka köra veckostädningen då, men man får ju i alla fall vara hemma och det är nice!


På lördag ska vi till min morbror C och hans fru G och äta middag . C har fyllt 60 år och jag ska försöka hinna ut på stan och hitta nåt lämpligt som han kan få. Han fyllde egentligen i våras, men vi hade bestämt att vi skulle träffas senare då de skulle bort då - men att det skulle dröja 7 månader - det hade nog ingen av oss räknat med. Vi har ju varit rätt duktiga på att umgås här de senaste åren.....


Nej - nu ska jag försöka slutföra lite pyssel här, så jag kan gå hem till min krassliga son i tid idag!


Tack och hej - leverpastej!!



Av Eleonor Gotthardsson - 18 november 2008 15:22

 I går var vi hos N & E och fikade lite. Fick höra om deras Baliresa och kolla på lite fina bilder. Både barnen och vi fick presenter som tack för kattvaktningen (heter det så??). DET var inte meningen när vi tog på oss uppdraget!! Men tack så mycket!! Drickat får vi fick prova den 29:onde tycker jag?!?

Eftersom att vi då var över till N & E blev det ju typ 30 minuter senare för barnen än vad vi vanligtvis brukar ha som läggningsdags-tid. Det visade sig med största bestämdhet när vi var på väg hem - båda två blev som förbytta och bara skrålade och ålade sig som små metmaskar när kläderna skulle på. Sen skreks det i högan sky hela vägen hem - förmodligen tror grannarna att vi spöade våra små! Det tog sen bara typ 2 sekunder innan M somnade, A hade lurat lite på dagis, så vi låg och pratade lite och han meddelade att: Mamma?? -Ja, svarade jag, varpå ungen säger: Mamma, du är bäst och jag älskar dig!

Snacka om att man blir tårig i ögonen.....då undrar man hur i all världen jag kunde vara så irriterad på honom bara några minuter tidigare.....??


Älskar Er SmåGrisarna!!



Idag är det tisdag, och den började helt fantastiskt omöjligt!!! Man hade helt säkert kunnat gissa på att det var måndag faktiskt....Vaknade som vanligt väldigt mycket innan klockan skulle ringa. (vilket jag för all del har börjat tycka är lite skönt. Kan strutta på en stund innan resten av familjen vaknar).


Sen vaknade alla till liv och det blev full rulle på 2 sekunder. Allt skulle hända samtidigt helst! Försökte fixa mig själv, barnen och samtidigt göra iordning lite pryttlar jag behövde ha med mig.

Dagislämningen var inte rolig - A tyckte absolut INTE att han skulle vara på dagis idag och självklart sympatiserar syrran då....jag HATAR verkligen att lämna ledsna barn - men jag var ju stressad för att hinna med tåget och jag vet ju att det gått över innan jag ens backat ut från parkeringen.


När jag kom fram till stationen, så visar det sig att det är nåt el-fel och tågen går inte överhuvudtaget - och jag som har 100 saker att göra på jobbet! Frukostmöte imorgon och mycket som ska förberedas! Nå, jag väntade, sittande i tåget så där en halvtimme innan jag gav upp! Åkte tillbaka hem och fikade och sen kollade jag och såg på nätet att tågen hade börjat gå. Skönt!! Kom mig iväg till sist då.


Väl framme på jobbet kollade jag matlådan, jo, maten fanns där, men den berömda såsen som jag påminde mannen om att han skulle slå på (typ 10 gånger) fanns det inte minsta spår efter!! Ja, ja - får väl äta köttbullar och makaroner utan sås då - får funka med ketchup.


Sen skulle jag iväg och handla lite till frukostmötet - spö-regnade, blåste isbjörnar och fy för den lede vilket skitväder - rent ut sagt!! Kassarna vägde bly och Vasagatan har väl aldrig känts så lång någonsin.....


MEN - en liten ljusglimt i min i övrigt gråa tisdag är att jag numera har bromsar på bilen och den gick igenom besiktningen galant! Tack Svensk Bilbesiktning och grannen A!!  


Må så gott till nästa gång!!

Av Eleonor Gotthardsson - 17 november 2008 08:59

Japp - måndag igen! Dagarna verkligen springer iväg! Tänkte jag skulle berätta om vår underbara helg.....Fredag lunch åkte jag hem från jobbet, packade ner kläder och ungar i bilen och maken med för den delen...(Han packade jag för övrigt in på förarsidan ;0)) Vi åkte upp till Avesta till "svärisarna" och fick där både god mat och god vin....

Lördagmorgon steg vi upp tidigt och åkte iväg till Getsundaberget i Mora - där tomten bor. Barnen var jätteimpade och plånboken jättetom innan vi åkte vidare. Snacka om att allt kostade!! Men, men - barnen var nöjda och det var ju för deras skull vi åkte upp. Vidare hem mot Avesta igen där vi åter käkade svärmors goda mat och drack upp hennes vin också för den delen!

Söndagen skulle jag få sovmorgon - jo, Tjena! Vaknade 5.45 INNAN något barn överhuvudtaget funderat på att öppna sina ljusblå...Ja, ja - Jag steg upp och fixade lite kaffe och strax kom de små liven upp! (Märkligt hur man kan sakna de små när de sover?? Jag kan verkligen inte ta mig för någonting)

Sen kom den!!! - Den efterlängtade SNÖN!! Barnen satt som ljus och tittade på flingorna som föll. Efter nån timme kunde dom äntligen gå ut och göra snögubbe och ha snöbollskrig med pappa! Himla tur att det fastnade lite i alla fall.  

Klockan 15 hade vi en konsert inbokad: Mora-Träsk på Folkets Hus i Avesta, och om Tomteland var en höjdare, så var det här absoluta höjdpunkten av alla höjdare!! Dom var så söta när dom studsade omkring och härjade!

 Absolut värt att stanna kvar lite längre! Sen skulle vi åka hem......det blev en resa vi sent ska glömma!! HALT!! Det var bara förnamnet....Dessutom hade vi 2 stycken trötta barn som hann bli kissnödiga och törstiga typ 100 gånger. En skulle se video och den andra inte - svårt att binda för ögonen på den som inte vill se....suck!! Nå, vi lyckades roa dem - hur minns jag inte, men de höll sig vakna ända hem. Barnen vipps i säng, mamma vipsade sig själv i säng rätt snabbt efter det!


Måndag: Steg upp före f-n även idag - förstår inte varför jag inte kan sova på morgonen?!? Jag som alltid varit en riktigt trött-mössa, vaknar numera minst en halvtimme-timme FÖRE klockan ska ringa kl 06.00 Hopplöst!

När jag var på väg, mötte jag E & N som hemkommit från sin 3 veckor långa semester i utlandet, (otäckt bruna).....Eftersom deras lill-bil förmodligen inte tyckt om att de lämnat den så länge - så vägrade den att starta :0))

E fick ta min rally-ford, så får vi hoppas hon hinner och kan ta sig dit hon behöver idag!


NU - skulle jag lätt kunna gå och vila lite....men, men...bara gilla läget och försöka hålla ögonen öppna några timmar till!


Tack och hej - Leverpastej!

Av Eleonor Gotthardsson - 14 november 2008 09:10

Godmorgon!

Äntligen blev det fredag! Idag är man kanske en pytte-aning sliten. Var ute med jobbet igår - hela vår avdelning (hela 3 stycken ;0) ) Vi var på Grill och käkade fruktansvärt god mat!! Trodde jag skulle explodera när vi väl reste oss från bordet. Kan mina kära vänner VARMT rekomendera Grill när ni har vägarna förbi. Jummy!! Sen blev det kanske nåt glas vin förmycket - vi borde nog INTE ha gått vidare till pianobaren på Clarion Hotell, det borde i alla fall jag hoppat över...men man är ju inte den klokaste när man redan druckit några vinglas - nåja....det blir tungt idag. Tur att jag har mina underbara fredagar och slutar redan 11.30 Jättelagom!!

Kan förresten förtälja att det snöade lite här igårkväll när jag var påväg hem - ligger förståss inte kvar idag, men snöade gjorde det faktiskt. (Såååå många glas vin hade jag INTE druckit)


I eftermiddag åker vi upp till svärisarna i Avesta. Ska bli trevligt, barnen längtar efter farmor....På lördag ska vi upp tidigt för att åka upp till Mora och träffa tomten - gissa om det var ett förslag som föll i god jord hos mina små. (Kan meddela att han (tomten alltså) redan springer omkring i Glömsta och kollar om barnen borstar tänderna och sover ordentligt, det ni! ).  På söndag ska vi på konsert - Moraträsk! Farmor bjuder. Barnens favoriter, så det lär bli fart på dem även på söndag..(som om det någonsin var nåt annat...)


Fick en förfrågan om vad rodelträning innebär och ska här försöka förklara:

Rodel är ju en sport där man ligger på en kälke som ska gå i en rodelbana (väldigt smal och kurvig isgata) därför åker man liggandes på rygg och håller in armarna mot kroppen - ser nästan ut som ett streck. Jag brukar utöva träning av rodel - fast i soffan...det går inte fullt lika fort där...;0))


Näpp - nu får ni ha det gött till nästa gång vi hörs! // Over and out!





Av Eleonor Gotthardsson - 12 november 2008 19:34

 Min dag idag har varit riktigt bra! Allt flöt på bra på jobbet - det bara funkade..?!? Lika förvånaden varenda gång. Får gärna vara så fler dagar för mig!! Åkte hem vanlig tid och hämtade barnen på dagis. A meddelade att han hade saknat mamma idag..Det värmer så i hjärtat att höra nåt sånt av en 3-åring!


Dom är så knäckta på eftermiddagen, så de ville se Alfons, för vilken gång i ordningen har jag absolut ingen koll på, men det är måååååånga. M kan flera repliker från filmen och det låter rätt kul när hon sagt hela meningen och sen säger Alfons det ;0))


Ja, blev en gräsänklingskväll ikväll igen. Men mannen tyckte att jag verkligen behövde bromsar på min bil ;0) Grannen A var så himla snäll och tog med man och bil till sitt garage i Sorunda, så förhoppningen är att Forrrrden ska funka igen - MED bromsar imorgon, 1500,- senare. Varför är det sååå dyrt och tråkigt med lite äldre bilar??? Måste nog köpa en ny!!! Himla bra idé - Visst maken?!?


Barnen lurade in vid 19-tiden och nu har jag hela fantastiska onsdagskvällen framför mig. Har lite jobb att göra, lite inläsning och så, men min förhoppning är att det ska gå hyfsat fort så jag få ägna mig åt rodelträning i soffan sen..


Ha det gött hälsar Er sockerkaka i cyberrymden (sockerkaka??? Vart fick jag det ifrån???)

  


Av Eleonor Gotthardsson - 12 november 2008 08:56

I går kväll var maken iväg och skulle fixa min bil - bromsarna har tydligen sagt upp sig...Inget jag märkt nåt av, men jag bromsar ju väldigt sällan å andra sidan ;0))

Dessvärre fick de inte till det, utan det blir att köpa lite fler och lite dyrare delar innan bromsarna tycker att dom vill funka igen....Men som sagt - det funkar ändå - med eller utan bromsar. Dock blev det lite otäckt nu när jag vet om det...


Själv badade jag barn, la barn, somnade själv...Vaknade gick och satte mig och försökte se lite tv samtidigt som jag jobbade lite - jag har verkligen inte alls nån bra simultankapacitet. Det blev väldigt mycket konstigt i de anställningsavtal jag skulle skriva. Jag var tvungen slå av tv:n (som jag egentligen inte alls tittade på) för att kunna koncentrera mig på att göra det jag skulle! Men till slut blev det bra!


Snorade in i kudden redan vid 22-tiden, men det har vart en lååååång vecka , så jag behövde det!


Från er nybörjarbloggare, vilse i nätet....

Ovido - Quiz & Flashcards